Για μας

Ελπίδα Γαδ

Η Ελπίδα Γαδ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σύρο ως τα 18 έτη της.

Το 2006 αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, με καθηγητή τον Δημήτρη Σακελλίων, με βαθμό Άριστα, στις ειδικότητες: Ζωγραφική & Πολυμέσα. Φοίτησε για 6 μήνες στο Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης UB το 2005, σε εργαστήρια Ζωγραφικής και Συντήρησης Έργων Τέχνης. 

Από το 2004 έως το 2012, διατήρησε Εργαστήριο Συντήρησης Βυζαντινών Εικόνων και Ελαιογραφιών και ήταν υπεύθυνη στην Συντήρηση Τοιχογραφιών του Ιερού Ναού Αγ. Αναργύρων στη Σύρο. 

Έχει εργαστεί στον χώρο του Θεάτρου από το 1998 έως το 2018, ως Σκηνογράφος, ως εικαστική επιμελήτρια, για παραγωγές Όπερας και ως ζωγράφος σκηνικών σε πολλές σκηνές της Αθήνας καθώς και σε Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής, Ίδρυμα Κακογιάννη κ.α.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές Εκθέσεις Ζωγραφικής από το 1998 έως σήμερα..

Τον Οκτώβριο του 2011 επέστρεψε στη Σύρο. Το 2012 εμπνεύστηκε την ιδέα ενός Πολυχώρου, του πρώτου στο νησί της Σύρου. Είναι συντονίστρια και διοργανώτρια του Πολυχώρου, “Δίκτυο Πολιτισμού και Δημιουργίας” στο Σταυρό Ταλάντων της Σύρου, Εκπαιδεύτρια στην πρακτική της Yoga και παραδίδει καλλιτεχνικά μαθήματα στα εικαστικά εργαστήρια του χώρου.

Διδάσκει τα μαθήματα της Θεραπευτικής και Δυναμικής Yoga για όλα τα επίπεδα, μετά από τη Δίχρονη πρακτική και εμπειρία της (πάνω από 1500 ώρες) με τον δάσκαλό της, Senior Yoga Teacher, Timothy Alan Jimenez.  Από το 2019 μέχρι και σήμερα παρακολουθεί  μαθήματα Iyengar Yoga με την πιστοποιημένη δασκάλα Iyengar Yoga, Μαρία Χρυσοχεράκη.

Απόφοιτη του διετούς κύκλου εκπαίδευσης στην ειδικότητα ”Expressive Arts Therapy” (Εκφραστική θεραπεία μέσω τεχνών), με τον Dr Avi Goren Bar, Εκφραστικό Θεραπευτή, στο Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ, στην Αθήνα (2016 – 2018).

Βενετία Μανδρακούκα

Με λένε Βενετία Μανδρακούκα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Είχα την τύχη να σπουδάσω Ιστορία-Αρχαιολογία στα Γιάννενα. Στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών μου σπουδών συνάντησα τον όμορφο κόσμο των παραμυθιών και τις κοινωνικές του προεκτάσεις. Εργάζομαι ως φιλόλογος.

Συνεργάστηκα με το τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη και με το θεατρικό εργαστήρι ‘’Περίπατος’’. 

Παρακολούθησα σεμινάρια σωματικού θεάτρου – σωματικής έκφρασης. Πραγματοποίησα σεμινάρια γραφής παραμυθιού στο χώρο ”Κέντρο Απόκεντρο”. Παρακολούθησα μαθήματα ορθοφωνίας, υποκριτικής και κινησιολογίας στη θεατρική σχολή”Εξ’ Αρχής”. Παρακολούθησα ιδιαίτερα μαθήματα κινησιολογίας. Τα τελευταία δύο χρόνια, τους καλοκαιρινούς μήνες συνεργάζομαι σταθερά με τον Πολυχώρο ”Δίκτυο Πολιτισμού & Δημιουργίας Σύρου” σε εργαστήρια παραμυθιού και δραματοποίησης. Οργανώνουμε στον ίδιο χώρο κατά τη διάρκεια της χρονιάς εργαστήρια λόγου και κίνησης παιδιών και ενηλίκων.

Συνεργάστηκα με το τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη και με το θεατρικό εργαστήρι ‘’Περίπατος’’. Παρακολούθησα σεμινάρια σωματικού θεάτρου και σωματικής έκφρασης.

Αυτό το διάστημα πραγματοποιώ σεμινάρια γραφής παραμυθιού και σωματικής έκφρασης.

Polichoros Syros 2023 © All rights reserved
Polichoros Syros 2023 © All rights reserved