Για μας

Ελπίδα Γαδ

Η Ελπίδα Γαδ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σύρο ως τα 18 έτη της.

Το 2006 αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, με καθηγητή τον Δημήτρη Σακελλίων, με βαθμό Άριστα, στις ειδικότητες: Ζωγραφική & Πολυμέσα. Φοίτησε για 6 μήνες στο Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης UB το 2005, σε εργαστήρια Ζωγραφικής και Συντήρησης Έργων Τέχνης. 

Από το 2004 έως το 2012, διατήρησε Εργαστήριο Συντήρησης Βυζαντινών Εικόνων και Ελαιογραφιών και ήταν υπεύθυνη στην Συντήρηση Τοιχογραφιών του Ιερού Ναού Αγ. Αναργύρων στη Σύρο. 

Έχει εργαστεί στον χώρο του Θεάτρου από το 1998 έως το 2018, ως Σκηνογράφος, ως εικαστική επιμελήτρια, για παραγωγές Όπερας και ως ζωγράφος σκηνικών σε πολλές σκηνές της Αθήνας καθώς και σε Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής, Ίδρυμα Κακογιάννη κ.α.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές Εκθέσεις Ζωγραφικής από το 1998 έως σήμερα..

Τον Οκτώβριο του 2011 επέστρεψε στη Σύρο. Το 2012 εμπνεύστηκε την ιδέα ενός Πολυχώρου, του πρώτου στο νησί της Σύρου. Είναι συντονίστρια και διοργανώτρια του Πολυχώρου, “Δίκτυο Πολιτισμού και Δημιουργίας” στο Σταυρό Ταλάντων της Σύρου, Εκπαιδεύτρια πρακτικής στη Yoga και παραδίδει καλλιτεχνικά μαθήματα στα εικαστικά εργαστήρια του χώρου.

Διδάσκει τα μαθήματα της Θεραπευτικής και Δυναμικής Yoga, μετά από τη Δίχρονη πρακτική και εμπειρία της (πάνω από 1000 ώρες) με τον Senior Yoga Teacher, Timothy Alan Jimenez.

Απόφοιτη του διετούς κύκλου εκπαίδευσης στην ειδικότητα ”Expressive Arts Therapy” (Εκφραστική θεραπαία μέσω τεχνών), με τον Dr Avi Goren Bar, Εκφραστικό Θεραπευτή, στο Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ, στην Αθήνα (2016 – 2018).

Βενετία Μανδρακούκα

Με λένε Βενετία Μανδρακούκα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Είχα την τύχη να σπουδάσω Ιστορία-Αρχαιολογία στα Γιάννενα. Στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών μου σπουδών συνάντησα τον όμορφο κόσμο των παραμυθιών και τις κοινωνικές του προεκτάσεις. Εργάζομαι ως φιλόλογος.

Συνεργάστηκα με το τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη και με το θεατρικό εργαστήρι ‘’Περίπατος’’. 

Παρακολούθησα σεμινάρια σωματικού θεάτρου – σωματικής έκφρασης. Πραγματοποίησα σεμινάρια γραφής παραμυθιού στο χώρο ”Κέντρο Απόκεντρο”. Παρακολούθησα μαθήματα ορθοφωνίας, υποκριτικής και κινησιολογίας στη θεατρική σχολή”Εξ’ Αρχής”. Παρακολούθησα ιδιαίτερα μαθήματα κινησιολογίας. Τα τελευταία δύο χρόνια, τους καλοκαιρινούς μήνες συνεργάζομαι σταθερά με τον Πολυχώρο ”Δίκτυο Πολιτισμού & Δημιουργίας Σύρου” σε εργαστήρια παραμυθιού και δραματοποίησης. Οργανώνουμε στον ίδιο χώρο κατά τη διάρκεια της χρονιάς εργαστήρια λόγου και κίνησης παιδιών και ενηλίκων.

Συνεργάστηκα με το τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη και με το θεατρικό εργαστήρι ‘’Περίπατος’’. Παρακολούθησα σεμινάρια σωματικού θεάτρου και σωματικής έκφρασης.

Αυτό το διάστημα πραγματοποιώ σεμινάρια γραφής παραμυθιού και σωματικής έκφρασης.

Άννα Βαρδαξόγλου

mde

Η Άννα Βαρδαξόγλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος Σ.Ε.Φ.Α.Α. του ΕΚΠΑ με ειδίκευση στη διδακτική του Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού. Επίσης, είναι πτυχιούχος στους Λατινοαμερικάνικους και Ευρωπαικούς χορούς σε δύο συστήματα, American(Fred’s Astaire) και International Style (IDTA).

Εκπαιδεύοντας ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες εργάζεται σαν δασκάλα χορού από το 2008 και έως το 2015 χόρευε αγωνιστικό χορό στην κατηγορία 10DANCE.

Έκτοτε, διεύρυνε τις γνώσεις της με διπλώματα στους Αφρικανικούς χορούς Kizomba & Semba και στον τομέα της γυμναστικής με Pilates, Power Stretching και Myofascial Yoga.

Από το ρεπερτόριό της δεν μπορούσαν να λείπουν οι street latin χοροί Salsa, Bachata και Reggaeton.

Με την Kizomba στην πρώτη γραμμή ταξιδεύει, χορεύει και διδάσκει σε διεθνή και εθνικά φεστιβάλ χορού. Η υγεία -ψυχική και σωματική-, η προσωπική έκφραση και η ευεξία μέσα από την κίνηση είναι ο απώτερος στόχος της διδασκαλίας της και δίνει μεγάλη έμφαση στην αρμονία που δημιουργεί ο συντονισμός κίνησης και μουσικής.

Polichoros Syros 2022 © All rights reserved
Polichoros Syros 2022 © All rights reserved