image

Μετά από το 2ετές Σεμινάριο Εκφραστικής Θεραπείας μέσω Τεχνών με τον Dr Avi Goren Bar, Εκφραστικό Θεραπευτή, ξεκινάει ένα νέο τμήμα θεραπείας μέσω των τεχνών – Expressive Arts Therapy.

Τι είναι η εκφραστική θεραπεία μέσω τεχνών (Expressive arts therapy) ;
Η Εκφραστική θεραπεία μέσω τεχνών (Expressive arts therapy) είναι μια σύγχρονη ψυχοθεραπευτική μέθοδος. Η θεραπευτική διαδικασία εξελίσσεται και  εκφράζεται μέσα από τις τέχνες, σ’ένα ευρύ φάσμα και  συνδυασμό τεχνών. Συνδυάζει τις εικαστικές τέχνες, την κίνηση, το χορό, το θέατρο, τη μουσική, τη γραφή και άλλες δημιουργικές διαδικασίες. Με σκοπό τη βαθιά προσωπική ανάπτυξη και την ανάπτυξη της κοινότητας με τους άλλους, θα δουλέψουμε με τα σύμβολα της τέχνης, τα αρχέτυπα, και τα δημιουργήματά μας θα γίνουν ο φορέας της αλλαγής.

Με μεθοδευμένες τεχνικές και όχημα την τέχνη, θα ασχοληθούμε με ζητήματα που μας απασχολούν, μέσα σε ένα κλίμα μέθεξης και σιωπηλής παρατήρησης του εαυτού μας. Με όχημα τις τέχνες, (ζωγραφική, μουσική, κίνηση κτλ) θα θεραπεύσουμε παλαιά τραύματα, θα συνειδητοποιήσουμε τις δυνατές πλευρές μας και θα εκφράσουμε τον συναισθηματικό μας κόσμο μέσα από το χρώμα και την δημιουργία.

Με την εφαρμογή των Τεχνών στην ψυχοθεραπεία τα τεχνουργήματα που προκύπτουν αντλούν ένα πλούτο πληροφοριών από το ασυνείδητο. Θα κατανοήσουμε πως αναπτύσσεται η συμβολική σκέψη και πως μπορούμε να μετατρέψουμε τη διαμαρτυρία σε έναν σοφό τρόπο αντιμετώπισης των εμπειριών της ζωής.

Στοιχεία σεμιναρίου:
Η θεραπεία μέσω των εικαστικών τεχνών αξιοποιεί την δημιουργική διαδικασία και το δημιούργημα ως μέσο έκφρασης και προβολής. Η θεραπεία μέσω των Εικαστικών τεχνών χρησιμοποιεί διαφορά υλικά έκφρασης. Πέρα από τους παραδοσιακούς μαρκαδόρους, κηρομπογιές, ακρυλικά κλπ. Χρησιμοποιούνται και διαφορά υλικά της καθημερινότητας ετερόκλητα ή/και ανακυκλώσιμα. Επίσης, και αναρίθμητες τεχνικές από τον χώρο της τέχνης (collage, frottage, mixed media κατασκευές κλπ) πάντα με στόχο θεραπευτικό. Ενσωματώνοντας τις διαδικασίες των τεχνών και επιτρέποντας τη ροή, αποκτάμε πρόσβαση στους εσωτερικούς μας πόρους για επούλωση, κάθαρση, και δημιουργικότητα.

Πληροφορίες συμμετοχής
Οι συναντήσεις της ομάδας θα γίνονται Πέμπτη ανά 15 μέρες στις 19:00 – 21:00.

Art-T

Ποιος την δημιούργησε;
Ο εμπνευστής της μεθόδου Dr Avi Goren-Bar είναι Κλινικός και Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος με ειδίκευση στις Εκφραστικές Θεραπείες. (http://www.dravigb.com). Bασίζεται στη μελέτη του Dr Goren Bar, A. (1997) The Creation Axis in Expressive Therapies, The Arts in Psychotherapy, An International Journal, Pergamum Press.

Έναρξη εργαστηρίου: Πέμπτη, 11 Οκτώβρη 2018

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στα τηλ: 22810-75404 & 6973842046

Η Ελπίδα Γαδ γεννήθηκε στη Σύρο το 1978.

  • Το 2006 αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, με καθηγητή τον Δημήτρη Σακελλίων, με βαθμό Άριστα, στις ειδικότητες: Ζωγραφική & Πολυμέσα. Φοίτησε για 6 μήνες στο Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης UB το 2005, σε εργαστήρια Ζωγραφικής και Συντήρησης Έργων Τέχνης. 
  • Το 2000 έγινε κάτοχος πιστοποίησης σπουδών του τμήματος ‘’Τεχνικός Συντήρησης Έργων Ζωγραφικής’’, στο ΙΕΚ Ηλιούπολης στην Αθήνα. 
  • Από το 2004 έως το 2012, διατήρησε Εργαστήριο Συντήρησης Βυζαντινών Εικόνων και Ελαιογραφιών. 
  • Έχει εργαστεί στον χώρο του Θεάτρου από το 1998 έως σήμερα, ως Σκηνογράφος, ως εικαστική επιμελήτρια, για παραγωγές Όπερας και ως ζωγράφος σκηνικών σε πολλές σκηνές της Αθήνας καθώς και σε Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής, Ίδρυμα Κακογιάννη κ.α.
  • Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές Εκθέσεις Ζωγραφικής και video art από το 1998 έως σήμερα..
  • Τον Οκτώβριο του 2011 επέστρεψε στη Σύρο. Είναι εμπνευστής, συντονίστρια και διοργανώτρια του νέου Πολυχώρου Πολιτισμού και Δημιουργίας στο Σταυρό Ταλάντων της Σύρου, όπου παραδίδει καλλιτεχνικά μαθήματα στα εικαστικά εργαστήρια του χώρου.
  • Διδάσκει τα μαθήματα της Θεραπευτικής και Δυναμικής Yoga, μετά από τη Δίχρονη πρακτική και εμπειρία της (πάνω από 500 ώρες) με τον Senior Yoga Teacher, Timothy Alan Jimenez.
  • Απόφοιτη του διετούς κύκλου εκπαίδευσης στην ειδικότητα ”Expressive Arts Therapy” (Εκφραστική θεραπεία μέσω τεχνών), με τον Dr Avi Goren Bar, Εκφραστικό Θεραπευτή, στο Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ, στην Αθήνα (2016 – 2018).