image


Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ!

Ένα πρωινό του Δεκέμβρη ο Άη Βασίλης ξύπνησε και πήρε μια απόφαση: Να παραιτηθεί. Τα παιδιά δεν πίστευαν πια σ’ εκείνον κι αυτό τον είχε θυμώσει πολύ. Απέλυσε τα ξωτικά, έδιωξε τους τάρανδους, σταμάτησε να ανοίγει γράμματα, κλείστηκε στο σπίτι του, έπαψε να πλένεται, έτρωγε ό ,τι έβρισκε μπροστά του και αλίμονο σε όποιον τον ενοχλούσε. Κανείς δεν κατάφερνε να τον μεταπείσει.  Ήταν σίγουρο πως τα Χριστούγεννα κινδύνευαν!

Ένα βιωματικό εργαστήρι για εφήβους όπου η Παιγνιοθεραπεία και η δημιουργική έκφραση συναντούν τα Χριστούγεννα!

santa 5

Η Παιγνιοθεραπεία είναι μια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που στηρίζεται στην έμφυτη τάση του παιδιού για παιχνίδι.  Συμπορεύεται με τα αναπτυξιακά στάδια του παιδιού, όπως αυτά καθρεφτίζονται στο παιχνίδι του (Ενσωμάτωση, Προβολικό Παιχνίδι, Ρόλοι). Απευθύνεται κυρίως σε παιδιά από 4 έως 14 ετών, αλλά και σε εφήβους.

Σ’ αυτό το εργαστήρι οι έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν Άη Βασίλη αντί-ήρωα, έναν Άη Βασίλη που ξεσπά, αντιδρά, αποσύρεται, θυμώνει, παραιτείται.  Με εργαλεία τις τεχνικές δημιουργικής έκφρασης, την κίνηση, το παραμύθι, τη ζωγραφική, τη χρήση αντικειμένων και το θεατρικό παιχνίδι ίσως καταφέρουν να τον μεταπείσουν, ίσως έχουν κάτι να του πουν. Ίσως εκείνοι κάτι να ξέρουν…

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους από 12 έως 16 ετών.

Διάρκεια εργαστηρίου: 4 ώρες

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου,  10:00 – 14:00 (Θα υπάρξει διάλειμμα)

Προτείνεται οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα και κάλτσες

(Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 22810-75404 & 6973842046)

Santa 2

H Ειρήνη Ζέρη σπούδασε Ψυχολογία στο New York College της Αθήνας. Συνέχισε τις σπουδές της στο Θέατρο των Αλλαγών, στο Ελληνικό Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας, «Το Άθυρμα», και στο τριετές εργαστήρι Σωματικού Θεάτρου «Πλεύσις». Έχει δραστηριοποιηθεί ως συντονίστρια προγραμμάτων Συναισθηματικής και Κοινωνικής αγωγής σε παιδικούς σταθμούς, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, τον εκδοτικό οίκο Μεταίχμιο, αλλά και ως εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού στην ειδική αγωγή. Τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζεται ως παιγνιοθεραπεύτρια με παιδιά και εφήβους με συναισθηματικές δυσκολίες ή δυσκολίες συμπεριφοράς. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών (ΠΕΕΔΠ). Ασχολείται με τις παραστατικές τέχνες (χορός και θέατρο). Υπήρξε ιδρυτικό και ενεργητικό μέλος της θεατρικής ομάδας Plasters για τρία χρόνια. Σήμερα συμμετέχει ως performer σε παραστάσεις ψυχοκοινωνικού χαρακτήρα με την ομάδα σωματικού θεάτρου “No Static” και ως ηθοποιός θεάτρου για παιδιά με την ομάδα “Εκόντες”. Συντονίζει βιωματικά εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Δείτε περισσότερα

Tinos-Retreat-2024-A4-HR
Δράσεις
Retreats

Art & Healing Retreat: Ένα Ταξίδι προς την Ανακάλυψη του Εαυτού!

Το “Ταξίδι Θεραπευτικής Τέχνης” θα λάβει χώρα στο “Under the Linden Tree” στο νησί της Τήνου, από τις 10 Μαΐου έως τις 12 Μαΐου 2024. Οι επισκέπτες θα φιλοξενηθούν σε άνετες κυκλαδίτικες κατοικίες, επιτρέποντάς τους να απολαύσουν την ανατολή και τη δύση του ηλίου στην ήρεμη ορεινή περιοχή της Μεσσαριάς.

Decoding and understanding problem
Δράσεις
Εικαστικά
Ενίσχυση
Δημιουργική
Σεμινάρια

Art Therapy – ”Ξετυλίγοντας το κουβάρι του φόβου”

Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
Με την Τζέσικα Μαργαρίτη

IMG_20221006_091736
Δράσεις

Σεμινάριο Α/Μ Φωτογραφίας σε Ξύλο

Για 4 συναντήσεις:
16-17/02, 24-25/02, 1-2/03, 8-9/03