Η σκιά

Κυριακή, 14 Μαρτίου 2024, στις 11:00 - 15:00μ.μ.

Πως μπορείς να δεις εκείνα που κρύβονται από το φως;
Όλοι έχουμε χαρακτηριστικά που προτιμάμε να αποκρύπτουμε. Όλοι έχουμε απωθήσει πλευρές του εαυτού μας. Όλοι σε κάποια στιγμή συναισθηματικής φόρτισης ανακαλύπτουμε σκοτεινά κομμάτια που μας φοβίζουν και δεν τα ελέγχουμε.
Τότε εμφανίζεται η Σκιά μας. Περπατάει συνεχώς δίπλα μας, το ίδιο ισχυρή με τον Εαυτό, αλλά κρυμμένη.
Ο πιο βέβαιος τρόπος για να τη γνωρίσουμε, είναι να σκεφτούμε ποια χαρακτηριστικά θεωρούμε απαράδεκτα και εξοργιστικά στους άλλους. Με μεγάλη βεβαιότητα, θα προβάλλουμε τη δική μας σκιερή πλευρά επάνω σε αυτούς.
Γιατί να εξερευνήσει κανείς τη Σκιά του;
Γιατί δεν μπορούμε να ελέγχουμε εκείνο που δεν γνωρίζουμε. Η Σκιά θα μας κυβερνά για πάντα, αν δεν μπορέσουμε να την καλέσουμε σε διάλογο. Θα είμαστε έρμαια των ξεσπασμάτων μας, των χειρότερων στιγμών μας, της σύγκρισης του εαυτού μας με τους άλλους.
Πως θα την εξερευνήσει κανείς;
Βουτώντας στο ασυνείδητο. Μέσα από μεθόδους όπως το expressive art therapy, την έκφρασή μας μέσω της τέχνης, συντροφιά με έναν έμπειρο οδηγό - θεραπευτή.
Αν θέλετε να εξερευνήσετε την δική σας Σκιά, σας περιμένουμε για μια μοναδική συνάντηση- βιωματικό εργαστήρι. Εκεί θα μοιραστούμε μοναδικά εργαλεία που θα μετατρέψουν το τολμηρό αυτό εγχείρημα σε μια συναρπαστική περιπέτεια αυτογνωσίας.

Παρακαλούμε δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας ώστε να κλείσετε την θέση σας, καθώς έτσι μας βοηθάτε στην οργάνωση του σεμιναρίου και την προετοιμασία όσον αφορά στους θεραπευτές που έρχονται από την Αθήνα.

Δείτε περισσότερα

Tinos-Retreat-2024-A4-HR
Δράσεις
Retreats

Art & Healing Retreat: Ένα Ταξίδι προς την Ανακάλυψη του Εαυτού!

Το “Ταξίδι Θεραπευτικής Τέχνης” θα λάβει χώρα στο “Under the Linden Tree” στο νησί της Τήνου, από τις 10 Μαΐου έως τις 12 Μαΐου 2024. Οι επισκέπτες θα φιλοξενηθούν σε άνετες κυκλαδίτικες κατοικίες, επιτρέποντάς τους να απολαύσουν την ανατολή και τη δύση του ηλίου στην ήρεμη ορεινή περιοχή της Μεσσαριάς.

Decoding and understanding problem
Δράσεις
Εικαστικά
Ενίσχυση
Δημιουργική
Σεμινάρια

Art Therapy – ”Ξετυλίγοντας το κουβάρι του φόβου”

Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
Με την Τζέσικα Μαργαρίτη

IMG_20221006_091736
Δράσεις

Σεμινάριο Α/Μ Φωτογραφίας σε Ξύλο

Για 4 συναντήσεις:
16-17/02, 24-25/02, 1-2/03, 8-9/03