Εργαστήρι με QiGong και ηχητικό ταξίδι με Gong (το Γενάρη 2024)

Τον Ιανουάριο του 2024

Με την Κατερίνα Κωνσταντινίδη

QiGong* : Σώμα, Ενέργεια, Νους σε ισορροπία. Σε αυτό το εργαστήρι φοράμε άνετα ρούχα, ετοιμαζόμαστε να απολαύσουμε την ηρεμία και την ισορροπία που το QiGong* μπορεί να φέρει μέσα από προσεκτικά επιλεγμένες ασκήσεις ήπιας σωματικής κίνησης, χαλάρωσης, αναπνοής και συγκέντρωσης. Ερχόμαστε σε επαφή με την ενέργειά μας, αντιλαμβανόμαστε τις ποιότητες της, αποφορτίζουμε το σώμα από τις εντάσεις και το επαναφορτίζουμε με ισορροπημένο και συνειδητό τρόπο.

*Το QiGong είναι μια αρχαία κινεζική πρακτική υγείας, που έχει εξελιχθεί αδιάκοπα μέσα στους αιώνες και πλέον μετράει περίπου 4000 διαφορετικά συστήματα. Στις μέρες μας, η διάδοση αυτής της άσκησης είναι μεγάλη, και τους καρπούς της γεύονται και πολλοί άνθρωποι στον δυτικό κόσμο. • Qi = ζωτική ενέργεια • Qong = πρακτικές διαχείρισης/ανάπτυξης • QiGong = πρακτική διαχείρισης/ανάπτυξης της ζωτικής ενέργειας.

Ηχητικό ταξίδι με Gong. Ξαπλωμένοι σε στρωματάκι, αφήνουμε το σώμα μας να ακουμπήσει επίπεδα βαθιάς χαλάρωσης, καθώς οι έντονες δονήσεις του Γκονγκ απελευθερώνουν τα ενεργειακά μας μπλοκαρίσματα και μας ταξιδεύουν σε ένα πιο συμβολικό και αρχετυπικό επίπεδο της ύπαρξής μας. Εκεί υπάρχει η δυνατότητα να οργανωθεί το σώμα με έναν καινούριο τρόπο πιο αρμονικό, καθώς και να αποκτηθεί επίγνωση για θέματα που τυχόν μας απασχολούν.

Διάρκεια εργαστηρίου: 3ώρες, Κόστος: 15€/άτομο

Σχεδιασμός/ Υλοποίηση: Κατερίνα Κωνσταντινίδη, εικαστικός- απόφοιτος της ΑΣΚΤ, καθώς και σωματική & εικαστική ψυχοθεραπεύτρια – απόφοιτος διαφορετικών σχολών και στο παρόν τελειόφοιτος της σχολής σωματικής ψυχοθεραπείας «Biosynthesis». Τα τελευταία 17 χρόνια κινείται στον χώρο των εικαστικών και ολιστικών πρακτικών, ποικιλοτρόπως. Σας προσκαλώ να «ταξιδέψουμε» μαζί, και να ανακαλύψουμε τρόπους για μια πιο αρμονική αλλά και απολαυστική ζωή!

Polichoros Syros 2023 © All rights reserved
Polichoros Syros 2023 © All rights reserved